Ceremonieel spreker

Wanneer je niet vast wilt zitten aan de regels van de gemeente, kun je kiezen voor een ceremoniële voltrekking van je huwelijk of registratie van je partnerschap. Dit wordt ook wel een ceremoniële verbintenis genoemd. Tijdens deze ceremonie kan wat mij betreft alles. Op welke locatie of op welk tijdstip dan ook. Ik stel hierbij als voorwaarde dat je al eerder voor de wet bent getrouwd.  Ik werk niet mee aan ‘netalsof’ huwelijken. Ook kun je ceremonieel trouwen als je bijvoorbeeld 25 jaar bent getrouwd en ten overstaan van degenen die je dierbaar zijn opnieuw JA tegen elkaar wilt zeggen. Dit laatste wordt ook wel ‘rewedding’ genoemd en is de laatste jaren erg in opmars.

Mocht je in het buitenland willen trouwen, dan kan dit ook door middel van een ceremoniële verbintenis. Bijvoorbeeld, je trouwt eerst voor de wet in Nederland, en vervolgens vieren jullie het feest in het buitenland, waarbij een ceremoniële plechtigheid dan een onderdeel van jullie feestdag kan zijn.

Mocht je belangstelling hebben voor ceremonieel trouwen of voor ‘rewedding’, neem dan contact met mij ook zodat we samen kunnen bekijken of wij tot een mooie ceremonie kunnen komen.