POOLS BRUIDSPAAR I Wat voor mij in maart begon met een snoepreisje naar Diana en Gerrit in Polen, bereikte op een frisse vrijdagavond 28 april het hoogtepunt met de voltrekking van hun huwelijk. Wat een mooi bruidspaar, wat een geweldig gezin. Het was de uitdrukkelijke wens van Diana en Gerrit om in een landelijk gelegen prieel in de gemeente De Wolden hun liefde voor elkaar te bezegelen, met hun kinderen om hun heen. Dat men vanwege de kou en de wind behoorlijk verkleumd raakte, nam iedereen op de koop toe.

Schoonzus Mirjam opende op sprankelende wijze de ceremonie. Vervolgens vertelde ik hoe ik het voorgesprek bij hen in Polen – dat maar liefst vier dagen duurde – had beleefd. Daarna vertolkte ik hun liefdesverhaal, dat al 26 jaar voortduurt. Om het bruidspaar extra te verrassen had ik hun Poolse vriendin Iwona gevraagd in het Engels te speechen. Als kers op de bruidstaart had ik tijdens mijn verblijf in Polen met hun drie vrolijke tieners een bondje gesloten dat ook zij hun ouders tijdens de ceremonie zouden verrassen. Samen met hun tante Mirri hebben zij hiervoor een bijzondere act bedacht dat zij kort voor het JA-woord op vrolijke wijze ten gehore brachten.

Lieve Diana en Gerrit, ik dank jullie voor het vertrouwen in mij, voor het onvergetelijke weekend in Polen en voor de bijzondere voltrekking van jullie huwelijk. Ondanks dat mijn vader slechts twee dagen ervoor was begraven, verbaasde ik mijzelf dat het mij lukte op die voor jullie zo belangrijke avond, zelf ook ontzettend van jullie en jullie gasten te genieten. Nogmaals super bedankt. En ja, ik maak graag gebruik van jullie nieuwe uitnodiging om naar Polen te komen. Ik kan niet wachten, dziękuję za wszystko.