100 liefde l Toen hij haar zag staan achter de toonbank in haar maagdelijk witte bedrijfsoutfitje, ijsscheppend bij de lekkerste ijsjeswinkel van Nederland, was hij verkocht. Zij zag in hem een jongen met een guitig koppie en enorme pretogen. Nadat hij haar had veroverd, voelde hij zich de gelukkigste man op aarde. Hij sms’te haar de volgende ochtend “De zon schijnt weer in mijn leven nu ik jou heb ontmoet, wat een heerlijke dag om zo wakker te worden.”

In een zaal met veel lieve familie en vrienden om hun heen mocht ik het gelukkige bruidspaar, tien jaar na dato, om het JA-woord vragen. Dat ik de bruidegom in eerste instantie een paar andere letters in zijn achternaam toedichtte mocht hopelijk de pret niet drukken. Wat een bijzondere ceremonie is het geworden. Nadat maar liefst vier!!! sprekers bruid en bruidegom hadden toegesproken, spraken zij zelf, met een brok in hun keel, de geloften uit naar elkaar. Vanuit mijn ooghoeken bespeurde ik op dat moment de nodige emoties bij de gasten.

Voor mij persoonlijk werd het een hartelijk weerzien met de grootouders van de bruid. Nadat ik eerder betrokken was geweest bij de huwelijksvoltrekkingen van twee kleinzonen, trof ik hen voor de derde keer. Nu bij het huwelijk van hun kleindochter. “Wij zijn samen 180 jaar oud, wij voelen ons rijk dat wij dit allemaal mee mogen maken”, aldus een trotse opa.

Wouter en Lisanne, ik heb vanaf onze eerste mailcontact van jullie genoten. Een bericht waarin jullie mij de gelukkige noemden omdat ik jullie huwelijk mocht voltrekken. Ik voelde mij inderdaad de gelukkige. Ik dank jullie wel. Ik wens jullie samen 100 liefde. De dag nadat jullie, samen met vader Bert, PEC Zwolle zagen winnen in het stadion, sleepten jullie zelf de winst in de wacht. Of zoals een van jullie sprekers Louis van Gaal zo mooi citeerde “the three points are inside.” #100liefde

Mooie samenwerking met Liza, Mark en Martijn van Bananas Playground.