‘WE MOETEN MARTIN ER WEER BIJ HEBBEN’ l Zo klonk, tijdens ons gezellige voorgesprek, de oprechte motivatie van Gert om mij te vragen zijn huwelijk met Zwany te voltrekken. In 2010 mocht ik het hetzelfde doen voor zijn jongste zoon Gordon met Marleen. Dit was Gert blijkbaar goed bevallen. Ondertussen is de beste man helaas weduwnaar geworden. Inmiddels heeft hij opnieuw het liefdesgeluk gevonden. Terwijl ik genoot van de door de bruidegom zelf gebakken appeltaart, vertelde het bruidspaar in geuren en kleuren hoe zij elkaar hadden leren kennen en wat zij zo in elkaar bewonderen.

‘Gert is een ontzettend lieve en humoristische man met een goed karakter. Hij is de man die mij weer gelukkig maakt’, aldus de bruid met een grote glimlach op haar gezicht. ‘Zwany is een klasse vrouw en een topwijf’, voegde de trotse bruidegom eraan toe, die zichtbaar zeer in zijn nopjes is met zijn charmante bruid. Tijdens de ceremonie had Gert zelfs het lef om achter de microfoon te kruipen en enkele lieve woorden tot zijn mooie Zwaan(y) te richten. Top gedaan!

De grote schare kleinkinderen stond op het moment suprème dichtbij het bruidspaar en zij luisterden aandachtig of oma en opa wel JA zeiden. Vervolgens klonk maar liefst 14 keer een harde hamerslag in de trouwzaal waarmee het huwelijk was beklonken.

Tijdens de ceremonie werden de hoogtepunten door ’tante’ Riet met haar camera vastgelegd. Dat ik een zwak heb voor tante Riet zal niemand in de zaal zijn ontgaan. Jaren geleden leerde ik haar in dezelfde trouwzaal kennen als de moderne, filmende oma toen haar kleinzoon Mark trouwde. Later filmde zij nog eens in de rol van tante, en nu als schoonzus van de bruidegom. Dit keer had ze de opdracht meegekregen om tijdens het filmen niet te praten, iets dat tante Riet best ingewikkeld vond.

Zwany en Gert, voelde mij vereerd dat ik jullie huwelijk mocht voltrekken. Dank voor het attente cadeautje. Ik hoop dat jullie samen voldoende tijd van leven krijgen om dit huwelijkscontract, dat jullie samen voor 30 jaar zijn aangegaan, uit te dienen.